/fileadmin/images/logo.png

Наш тим

Tamara Solumun
Тамара Соломун

Оснивач / Директор

Тамара је искусан академски стручњак и учитељ. У образовању је радила последње две деценије и на међународном нивоу и у Србији. Поред магистратуре коју је завршила у Лондону такође поседује и диплому предавача. Тренутно предаје у Савременој гимазији у Београду. Тамара је такође и мамa троје деце.

Filip Barać
Филип Бараћ

Идејни творац / Креативни Директор

Филип је искусан учитељ страних језика. Филип поседује интернационалну диплому предавача и иза себе има велико искуство у академском домену. У последњих пар година Филип је подучавао и учио децу, тинејџере и одрасле на различитим онлајн платформама широм света.

Tijana Marić
Тијана Марић

Главни професор

Тијана је професорка српског језика и књижевности у ОШ „Вук Караџић“ у Београду. У школи је запослена девет година тако да је кроз свакодневни рад са децом и додатну едукацију на разним семинарима и радионицама стекла искуство за рад на оваквом пројекту. За „Српску учитељицу“ осмислила је наставни план и све лекције са задацима за учење језика.

Милица Бјелобрк
Милица Бјелобрк

Учитељица

Видео
Моје име је Милица Бјелобрк. Рођена сам 24.08.1998. године у Београду. Завршила сам „Шабачку гимназију“ 2017. године са Вуковом дипломом и наградама из области књижевности и социологије. Носилац сам титуле „најбоља матуранткиња“ акције „Најбољи најбољима“ модне куће „Луна“. Сада сам студент треће године Филолошког факултета Универзитета у Београду катедре за српску књижевност са јужнословенским књижевностима. Говорим српски (матерњи), енглески, каталонски, француски и шпански језик. Стипендиста сам Института Рамон Љуљ у оквиру летњег језичког кампа. Бавим се новинарством од средње школе где сам била уредник „Гимназијског гласника“. Такође, била сам новинар у оквиру СКОНУС-а приликом манифестације „Индекс слободе и сећања“ и новинар електронских новина манифестације „Лето на Сави“. Радила сам као аниматор у играоници „Mo-Mo bar and play“ у Београду и у оквиру манифестације „Лето на Сави“ у Шапцу. Волонирала сам у оквиру манифестација: „Шабачка чивијада“„Шабачки ускршњи рок маратон“, „Лето на Сави“, „Шабачки летњи фестивал“, „Индекс слободе и сећања“... Такође сам волонтер у оквиру пројекта „Студенти студентима“ где сам предавала српски језик и књижевностс матурантима средњих школа. Играч сам у фолклорним ансамблима „Лада“ из Београда и „Хајдук Станко“ из Шапца. Слободно време проводим уз књигу, пријатеље, породицу, пиво, свог дечка Александра и нашег пса- Милу. Много волим да путујем, упознајем нове културе и људе, трчим, играм, читам и цртам. Такође, много волим звезде... И да, верујем у хороcкоп!
Соња Ћурчић
Соња Ћурчић

Учитељица

Видео
Рођена сам 1993. у Београду. Од малих ногу сам се интересовала за књижевност. После бројних награда на такмичењима током школовања, уписала сам катедру за српску књижевност и језик на Филолошком факултету у Београду. После успешно завршених основних студија, на истом факултету сам завршила и мастер студије. Могу бити поносна на велики број ђака којима сам држала приватне часове, а који су успешно завршили основне школе, гимназије и положили пријемне испите за разне факултете. Волим рад са људима и сматрам да је српски језик веома леп и занимљив студентима. Свестрана сам, комуникативна, заљубљеник сам у животиње, књиге, шетње и Београд.
Катарина Савковић
Катарина Савковић

Учитељица

Видео
Катарина Савковић (1992, Београд) је апсолвент на Филолошком факултету у Београду, на Катедри за српску књижевност са јужнословенским књижевностима. У периоду од четири месеца 2016. године радила је у Библиотеци града Београда (Кнез Михаилова 56) као практикант у оквиру програма који се остварује у сарадњи са Градом Београдом под називом Универзитетска радна пракса - БГ пракса. Априла 2016. године у Свилајнцу је излагала своју књижевну критику ,,Питање идентитета у драми Биљане Србљановић Америка, други део” која је ушла у ужи избор за награду Андра Гавриловић, а потом објављена у зборнику Црте и резе 7. Била је полазник семинара Народног музеја ,,Са музејем на ти” где се учило о методама презентовања музејског наслеђа. Учествовала је на Студентској лингвистичкој конференцији у Крагујевцу где је излагала свој рад из области дијалектологије. Има искуства у подучавању како је више пута радила у школи као замена наставника српског језика. Три месеца је провела на Мајорци, Шпанија, у оквиру културне размене током које је часове енглеског језика држала осмогодишњем дечаку. Говори енглески и шпански језик. Своје време проводи у дружењу са пријатељима и псом Лејлом, бављењу спортом и свирању клавира.
Jelena Radešić
Јелена Радешић

Учитељица

Видео
Моје име је Јелена Радешић. Студије Српског језика и књижевности завршавам на Филолошком факултету Универзитета у Београду. Годинама држим часове из области језика и књижевности. Неколико месеци сам радила као професор разредне наставе у предшколској установи у Београду.
Биљана Филиповић
Биљана Филиповић

Учитељица

Видео
Биљана Филиповић − дипломирани професор српског језика и књижевности. Основне и мастер академске студије завршила сам у року на групи Српски језик и књижевност, на Филолошком факултету у Београду. Курсеви које сам пхађала током студија омогућили су ми детаљна знања у области србистике, пре свега из граматике и правописа српског језика. Предност видим управо у раду са децом, то је изванредна прилика да се деца кроз игру и добар едукативни програм мотивишу да уче, раде и посвете се ономе за шта још од малих ногу показују интересовање. Држећи часове ученицима различитих узраста, припремајући их за пријемне испите, као и кроз рад у школи, на креативан и динамичан начин, подстицала сам ученике, прилагођавајући градиво сваком од њих, да и сами активно учествују у раду и напредују, да тако постепено усвајају и усавршавају своје језичко знање.
Јелена Мунћан
Јелена Мунћан

Учитељица

Видео
Рођена сам 1988. године у Кикинди. Након завршене Гимназије „Душан Васиљев” у родном граду, уписала сам српски језик и књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду, где сам и мастерирала. Искуство сам стицала као наставник српског језика и књижевности у основним и средњим школама и као лектор радећи за више медија. Моја интересовања у домену српског језика тичу се падежа и синтаксичких односа, као и подучавања српског језика као нематерњег. Испуњава ме рад са децом и младима, као и одлазак у позориште и биоскоп.
Марина Васовић
Марина Васовић

Учитељица

Видео