/fileadmin/images/logo.png

О нама?

Идеја о школи "Српска учитељица" настала је пре пар година док смо живели у иностранству и желели да наша три сина науче више од основног познавања српског језика, а ми нисмо били у могућности да им то пружимо. Потреба да наша деца науче српски језик и сазнају више о својој отаџбини и нашој прелепој Србији био је главни покретач овог пројекта.

Школа "Српска учитељица" окупља стручњаке из области образовања. Када се родила идеја о стварању овакве веб-платформе, дуго смо размишљали који је то најбољи начин на који би се деци, која нису рођена у Србији, приближиле овакве теме и како би се она заинтересовала да науче више о својим коренима. Урадили смо  опсежно истраживање и осмислили наставни план са разноврсним темама за полазнике. Када ученици постану део наше заједнице, моћи ће лакше да успоставе блиске везе са Србијом и добиће прилику да се уклопе у своју заједницу и лакше разговарају са породицом, рођацима и пријатељима које су оставили за собом.

Људи окупљени око овог пројекта, после деценија живота проведених у иностранству, осетили су да веза са родном земљом полако почње да бледи. Желели смо да и другe породице који су у сличној ситуацији и живе ван Србије не доживе нашу судбину и да добију прилику да се, макар преко интернета, упознају са Србијом.